Lørdag d. 16. maj 2020 trodsende en lille gruppe ikke kun Corona-krisen, for både Cthulhu og Hastur blev også udfordret til en omgang Cthulhu – Death May Die – med moderat succes.
Første spil var Sæson 1, Episode 1 mod selveste Cthulhu , og efter en brav kamp, måtte vi se os besejret af guden og dens utal af kultister, der satte ild til ALT.
Anden runde var Sæson 1, Episode 2 mod Hastur. Her gik det betydeligt bedre og med tab af kun en enkelt spiller, lykkedes det den kvindelige afroamerikanske jazzmusiker at skyde Hastur med sig Browning pistol.
Cthulhu – Death May Die er et spændende spil, der ca. tager 2 timer per episode inkl. setup og clean-up. Der er action og aktivitet helt fra starten, da der allerede står monstre på brættet, når man starter. Intensiteten siger dog eksponentielt som man nærmer sig kultisterens færdiggørelse af ritualet. Det fungerer rigtig godt. Det er muligt at spille fra 1 til 5 spillere, men vores anbefaling er 3 til 4 spillere.
Deltagere: Jørn, Niels, Sebastian og Tonne.
Fredag d. 28. december 2018 blev der traditionen tro holde “Brætspil mellem Jul og Nytår” på Restrup Enge.
En gruppe startede hårdt ud med en omgang StarCraft the Boardgame. Et fantastisk spil, der kræver både meget bordplads og mange timer.
En anden gruppe sprang på Scythe. Fedt koncept og imponerende art work. Desværre endte det med, at Duff vandt igen…
Andre startede lidt blødere med Galaxy Trucker. Det er altid en klassiker og umanerlig underholdende.
En sidste satellit-gruppe spillede Maximum Apocalypse. Et voldsomt kortspil købt på Kickstarter.
Da de rum-truckerne havde lagt til dok, skulle der kæmpes i en omgang Dungeon Fighter. Et brætspil der også er ganske underholdende blot at være tilskuer til, da spillerne ofte ender med at skulle gøre brug af fingerfærdighed eller direkte udfolde sig akrobatisk både over og under bordet.
Da den dungeon var blevet besejlet blev det noget tungere Nemesis fundet frem. Så vidt det huskes, så var det den helt store pakke fra Kickstarter, der var på bordet. Det er ikke bekræftet, men det formodes, at Duff vandt igen.
Da Terran, Protos og Zerg havde kæmpet hinanden ud af galaksen, blev spillerne forvandlet til en gruppe vinbønder fra Toscana i spillet Viticulture.
Samtidig blev der åbnet for en Vault, så fire modige og eventyrlystne spillere kunne udforske jorden efter et atomudfald i Fallout. Rustning er godt, mere rustning og store våben er bedre. Uhh! Loot!!
På satellit-kontoret lød startskuddet til en omgang Steampunk Rally, hvor kreative opfindere og dristige racerkører forenes i et heftig ræs.
Da løbet var kørt, blev ræserne skiftet ud med blodtørstige vikinger, der skulle tilfredsstille de nordiske guder i en sand omgang Blood Rage inden Ragnarok udsletter hele verdenen.
Da den sidste vin var kommet på flaske, blev de grønne vinstokke skiftet ud med atomværker, turbiner, generatorer og transmissionsledninger i The Manhattan Project: Energy Empire.
Generelt var det en rigtig god eftermiddag og aften med ny rekord i antal deltagere. Intet mindre end 20 mand fordelt over dagen og i alt til 10 spil kom over bordene. Vi håber, at næste år bliver lige så imponerende!
Deltagere: Christian B, Duff, Ida, Jes A, Jes T, Jørn, Kristian H, Kristian K, Kyed, Lasse B, Mads Å, Makob, Morten K, NC, Niels, Ole, Thomas H, Thomas T, Tonne og Tue S.
Torsdag d. 28. december 2017 blev der traditionen tro holde “Brætspil mellem Jul og Nytår” på Restrup Enge.
De første fremmødte startede med en hurtig omgang Exploding Kittens.
Så vidt huskes, var det Niels og Knudsen, der hver rendte med en sejr.
Herefter delte de fremmødte sig i to grupper, hvor Blood Rage blev hevet på bordet af den ene halvdel.
Så vidt huskes, var det Jes, der endte med at opnå gudernes gunst.
Den anden halvdel gav sig i kast med XCOM: The Board Game.
Første spil var i “tutorial mode”, og her vandt spillet meget stort. Til gengæld lærte gruppen af deres mange fejl og endte med en sejr over spille på “easy”.
I en kort pause fandt nogle af spillerne Keep Talking and Nobody Explodes frem.
Så vidt huskes, var det en moderat succes der vidst endte med flere eksplosioner.
Efter lidt udskiftning i en af grupperne blev det til en omgang BANG! The Dice Game
Så vidt huskes var det NC, der gentagende løb med sejeren.
Da bue, pil, seksløbere mv. var pakket væk kastede samme gruppe sig over Lords of Waterdeep.
Forfatteren er ukendt med, hvem der vandt.
Antallet af deltagere blev herefter reduceret væsentligt og de tilbageværende sluttede af med en hyggelig omgang Cottage Garden.
Så vidt huskes, blev vinderen med flest potter og grønne fingre Tonne.
Alt i alt var det endnu en rigtig god aften med mange deltagere fordelt i løbet af aftenen og et stort antal både nye og kendte spil. Jeg glæder mig allerede til næste års arrangement.
Deltagere: Brandt, David, Jes, Jørn, Knudsen, NC, Niels, Thomas T, Thomas H og Tonne
Lørdag d. 15. april 2017 startede Jørn, Niels og Tonne aftenen med et vrimmel af zombier i et spil Zombie Fluxx. Navigationen mellem til tider kompliceret og konstant skiftende regler kombineret med et utal af zombier, medførte et særdeles underholdende og måske en smule tilfældig spil. Efter en del turmult blev Tonne tvunget til at spille et kort, der resulterede i at zombierne fik overhånd og vandt spillet.
Aftenens hovedbegivenhed var Cthulhu Wars, som Sebastian havde medbragt. Imponerende figurer. Det enorme spil har et velfungerede game play, hvor der er masser af action og strategi samtidig. Kampsystemet er lidt simpelt, men til gengæld effektivt. Der er mange valg i løbet af spillet, og det kan være svært at gennemskue konsekvenserne og finde en fornuftig strategi. Det er derfor en fordel at læse den sektion i reglerne, der beskriver, hvordan man bedst spille den type man har fået.
Jørn, der i øvrigt var den eneste, der ikke havde læst reglerne, vandt ganske imponerende med fraktionen Crawling Chaos.
Afslutningsvis blev det til et mere eller mindre uheldigt spil Mansions of Madness: Second Edition.
Her havde et eller andet bæst besluttet sig for at hjemsøge en families palæ, og det lykkedes ikke de fire efterforskere at få løst mysteriet før hele familien på tragisk vis var afgået ved døden.
Deltagere: Jørn, Niels, Sebastian og Tonne.
Søndag d. 5. februar 2017 udviklede en rolle-aften med ringe tilslutning sig til en brætspilsaften. Det betød, at Thomas T og Niels først så sig udfordret og absolut også slået af Tonne to spil Bandu.
Bemærk Tonnes yderst afslappet stil samt tilhørende MEGET beskedne tårn, og hvordan det står i skarp kontrast til Thomas T’s stive blik og en yderst besynderlige konstruktion.
Da Casper sluttede sig til gruppen, kastede vi os derfor over Champions of Midgard, hvor en vikingeby skal forsvares, fjerne lande skal udforskes og de bedste krigere og ressourcer skal indsamles.
Spillet er egentlig Worker Placement, men da man nu er vikinger, så er der også indbygget kamp, dog kun med NPC monstre som modstandere. Her får spillet pludselig en snert af Dice Builder. Blandingen fungerer rigtig godt, og det er klart et spil, vi skal prøve igen. Hvis man synes godt om Lords of Waterdeep, men savner lidt mere terninger og tilfældighed, så kan Champions of Midgard helt klart anbefales.
Efter at have fået lidt hjælp til at lægge tallene sammen, viste det sig (lidt overraskende), at Casper løb med sejren. 75% af tiden var han på en absolut sidsteplads og først mod slutningen og særligt i optællingsfasen trak han pludselig fra vi andre. På billedet ses tydeligt, hvor glad en vinder han kan være. Niels fik den læring med fra spillet, at man skal undlade at genere de øvrige spillere fra starten. Det kan godt give bagslag, når point og særligt straf skal tælles op til sidst…
Deltagere: Casper, Niels, Thomas T og Tonne